Read&Matıc Proje Buluşması

Read&Matıc Proje Buluşması

READ-MATIC projemiz etkinleri kapsamında buluşmamızı yaptık. Proje okulu öğrencileri ve öğretmenleri readmatıc ile buluştu. 

 

28.04.2023 194

İstanbul / Ataşehir / Celal Yardımcı Ortaokulu / Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Cemile ÇELİK YANIK ve Portekiz'den Luis FERREİRA'nın kurucu olduğu Azerbaycan'dan Sevinj HUMBATOVA, Arnavutluk'tan Lullujeta BALLİU, Marinela TATİ, Portekiz'den Maria SANTOS, Adıyaman'dan Vedat İZCİ, Bursa'dan Nazlı AĞDIK, Gaziantep'ten Zeynep ERGÜL, Samsun'dan Nurbaki ÇAKMAK, Rızvan CERRAHOĞLU, İstanbul'dan Cansu KURUMLU, Selvi KARADAĞ öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile projemizin etkinlikleri Nisan ayında da okullarımızda devam ediyor.

 

Kitap okuyan nesiller, geleceğin mimarisinin şekillenmesinde büyük önem taşırlar. Bir toplumda kültürlü insanlar ne kadar çoksa, o toplum bir o kadar gelişecektir. Türkçe, Din, Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilgiler, Müzik, Beden Eğitimi ve PDR dersleri için okumak çok önemli. Öğrencilerimizin okudukları kitapları anlama, paylaşma, yazarları ile sohbet etme imkânı bulabilecekleri güzel bir proje. READ-MATIC projemiz etkinleri kapsamında Yazar-Okur buluşmamısının ikincisini yaptık. Proje okulu öğrencileri ve öğretmenleri Hızlı okumanın nasıl zaman kazandıracağını ve okuduğunu anlamayı nasıl geliştireceğini öğrenmek ister misiniz? Hızlı okuma başarısının anahtarı nedir?

 

Hızlı okumanın “nasıl” olduğunu bilmek sadece ilk adım. Hızlı okumada iyi hale gelmek için pratik yapmalısınız. Zayıf okuma alışkanlıklarınızı yok etmek ve hızlı okuma becerilerinde uzmanlaşmak gibi konularda öğrencilerimiz Mehmet ÇAMLIBEL'den bilgi aldı. Etkinlikli, etkileşimli ve faydalı bir buluşma oldu. Yazar Mehmet ÇAMLIBEL'e çok teşekkür ederiz.

 

Bu buluşmamızda kiraz ağacı ile aramızdaki mesafe adlı kitap üzerine yapılan yarışma sonucunda okulumuz öğrencilerinden Aslı Genç üstün başarı göstererek ödüller kazanmıştır.

 

28-04-202328-04-2023